Sterker CJVV JO15-1 geeft VV Benschop JO15-1 eerste nederlaag van het seizoen

26 september 2020 15:00

Onbekend

CJVV JO15-1 - Benschop JO15-1  Rust: (1-2) Eindstand: (4-2)

26 september 2020

CJVV begon heel sterk aan de wedstrijd, en drukte Benschop meteen in de verdediging. Maar dankzij de goed georganiseerde defensie en  fantastisch keeperswerk van Benjamin, werd er niet gescoord tijdens de eerste aanvalsgolf van de tegenpartij.

Na een minuut of 10 gaf Harm een dieptepass op May. De keeper kwam zijn strafschopgebied uit om de bal weg te schieten. Maar hij had de snelheid van May volledig onderschat. Zij was veel eerder bij de bal dan de keeper, en scoorde met een slimme boogbal vanaf een meter of 30. Dit was voor haar de tweede wedstrijd op rij waarin zij een doelpunt maakt.

Weer 10 minuten later werd Harm in de diepte aangespeeld. Hij wist zijn verdediger af te schudden, en rondde koelbloedig af. 0-2. Eigenlijk had Benschop nog maar twee echte kansen gehad, en beide benut. Een enorm verschil met vorig seizoen, toen het team vaak heel aardig speelde, maar vrij moeilijk tot scoren kwam.

CJVV bleef kansen creëren. Het was wederom vooral aan de keeper te danken dat Benschop lang de 0 hield. Tot aan de laatste minuut van de eerste helft. Toen schoot de tegenstander een vrije trap precies in de kruising. Benjamin zat er nog aan, maar de dalende bal had te veel snelheid om gestopt te kunnen worden. 1-2.

Na de rust veranderde er weinig  aan het spelbeeld.  Zij bleven kansen krijgen en Benjamin redde keer op keer. Op een gegeven moment brak CJVV door en scoorde. De aanval werd afgevlagd wegens buitenspel. Maar de scheidsrechter, die niet op één lijn stond met de verdediging, keurde het doelpunt toch goed. Heel vreemd, want waar hebben we dan een grensrechter voor? Misschien was de goal niet onverdiend, maar wel onreglementair.

Cruijff zei al dat er iets fout gaat als de keeper de beste man van het elftal is. Dat laatste was bij deze wedstrijd het geval, en het ging uiteindelijk ook fout. De druk van de tegenstander werd te groot. Zij scoorden nog twee goals waar niets op aan te merken viel. Benschop had ook nog een paar kansjes, maar die werden in de tweede helft niet benut. Eindstand 4-2, maar toch een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Aan één stuk door spanning en goed voetbal van beide kanten.

Benschop mistte nogal wat spelers, en bepaald niet de minste. Hierdoor was het team natuurlijk verzwakt. Grote kans dus dat er in het vervolg een nog sterker Benschop komt te staan.  CJVV heeft de vorige competitiewedstrijd vrij dik gewonnen, en staat nu eerste. Maar Benschop was, ondanks de afwezigheid van belangrijke spelers, zeker niet kansloos. Dit geeft absoluut hoop op een goed vervolg van de competitie.